11 dec. 2010

Dieta "Step" = 10.000 pasi + reducerea portiilor cu un sfert

Premisa dietei Step este simpla: fa 10.000 de pasi pe zi si redu-ti portiile cu un  sfert si vei pierde in greutate.Dieta Step iti permite sa mananci ce vrei, cu conditia sa-ti reduci portiile obisnuite cu 25%. Dieta zilnica trebuie completata la inceput cu 2.000 de pasi, crescand gardat pana la 10.000 de pasi pe zi.
Pentru a incepe, trebuie sa folosesti pedometrul pentru a intelege cati pasi faci zilnic. Apoi adauga 500 de pasi sau mergi un minim de 2.000 de pasi pe zi (echivalentul unei plimbari de 15 minute). In fiecare saptamana, adauga 500 de pasi pana ajungi la tinta de 10.000 de pasi pe zi – echivalentul unei plimbari de 75 de minute.
Nu ai 75 de minute? Nu trebuie sa faci toti pasii o data. Folosind pedometrul, acumulezi pasi in timpul zilei si te motivezi sa gasesti noi cai de a face o plimbare, cum ar fi urcarea scarilor in loc de chemarea liftului.
Dieta se poate tine pe termen nelimitat. Majoritatea pierderii in greutate are loc in primele 12 saptamani.

Una dintre cele mai eficiente metode de slabire este mersul pe jos, iar cei zece mii de pasi mentionati mai devreme se fac mai usor decat ti-ai imagina.
Un inceput promitator ar fi sa iti plimbi cainele in fiecare dimineata cate 10 minute si astfel ajungi deja la 1000 de pasi. 
Cand vorbesti la telefon in timpul zilei, plimba-te de colo-colo prin camera, si ai facut inca o mie de pasi. 
Cand mergi sa faci niste cumparaturi, mai poti adauga 2.000 de pasi.  
Daca faci curat sau te plimbi prin camera pana te uiti la televizor, mai poti adauga doua mii de pasi sau poate chiar trei mii. 
Dupa ce ai luat cina, fa o plimbare de douazeci de minute si se mai aduna treii mii de pasi.
Si astfel, fara sa realizezi, prin activitatile zilnice ai parcurs cei 10.000 de pasi. 
Pe langa faptul ca mersul pe jos ajuta la slabit, el este foarte benefic si sanatatii organismului.

Ceea de detaseaza dieta Step de alte diete este accentul pe activitatea fizica si abordarea de bun simt pentru schimbarea obiceiurilor alimentare.

Specialistii spun ca este una din cele mai usoare strategii pentru pierderea in greutate- ai nevoie de o pereche de pantofi de sport, un pedometru si cateva sfaturi cu privire la marimea portiilor pentru a avea succes. 


Un comentariu: