12 dec. 2010

Nimic mai simplu - mersul pe jos.

 Insa nu oricum, ci acea tehnica de a merge pe jos repede si indelung. Tot ce trebuie sa faci este sa iti corectezi tehnica, sa mergi mai repede si mai mult, si vei pierde din greutate". Iata, deci, o metoda la moda, tot mai potrivita sistemului actual al vitezei si care ajuta foarte usor la slabit. Mersul iute nu ajuta doar la slabit, ci si la o buna functionare a organismului, cum ar fi prevenirea bolilor arteriale. De asemeni, cercetatori de la Universitatea din Massachusetts au descoperit ca mersul pe jos in fiecare zi reduce cu 25% riscul de a raci. Foarte important, mai ales pentru femei, este ca mersul pe jos ajuta la prevenirea osteoporozei. La fel ca si muschii, oasele se conformeaza sistemului de viata care il ai. Daca ii pui in miscare, ele se vor invata sa aiba mai multa putere, exact ca si in cazul muschilor. Cu cat pui mai multa presiune pe ei, cu atat devin mai rezistenti.
    Lucy Knight vorbeste si despre beneficiul psihic al mersului pe jos. Daca e facut in mijlocul naturii, cu atat mai mult devine un medicament natural pentru starea de bine. Astfel, pentru cei depresivi recomanda acest tip de plimbari, care te fac sa te simti bine cu privire la propria fiinta. In acest sens, cercetatorii de la Universitatea de la Illinois afirmau ca doar 20 de minute pe zi de plimbare poate fi comparata dupa 6 saptamani cu o sesiune de psihoterapie.
    Recomandarile specialistilor merg catre mersul pe jos si ne precizeaza in detaliu. Vrei sa slabesti? Atunci ai nevoie sa faci cel putin 16.000 de pasi zilnic. Vrei sa iti mentii tonusul si starea de sanatate? Atunci in jur de 10.000 de pasi pe zi ar fi suficient! Daca te supui cu rigurozitate mersului iute si o iei treptat, in  trei luni de zile, rezultatele vor fi vizibile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu